Hoppa till sidans innehåll

Om westerntränaren Anki


Om mig

Jag har sysslat med hästar sen tidigt 80-tal. Från början var det ponnyer och hoppning som gällde. Genom åren har jag träffat på många typer av hästar. Jag har också stor erfarenhet av inridning och utbildning av unghästar.

 

Alla hästar har jag utbildat själv

1989 kom jag i kontakt med westernridning. Då ägde jag ett korsningssto, fullblod/nordsvensk, som jag tränade och tävlade upp till SM-nivå. Alla hästar jag tävlat med har jag själv utbildat. Under åren har det också blivit ett antal AQHA high point horse, all-around amateur och open trophys, all-around runner up, och jag är Multiple World Show Qualifier i fyra olika grenar.

 

Flera SM-medaljer sedan 1991

Jag har vunnit ett antal SM-medaljer - guld, silver och brons - sedan 1991. Det var på Wras-SM i Open Trail AA på Lissma Gård 1991 som jag bland annat vann min första guldmedalj. Det året köpte jag också min första quarter. Ett sto född 1988 som jag började tävla med stor framgång.

 

Meriter

Jag tävlar och utbildar framför allt i trail, western pleasure, hunter under saddle, western riding och western horsemanship. Trail är kanske den gren jag finner störst utmaning i.

Sedan guldmedaljerna i Open Trail AA 1991 har jag tävlat på högsta nivå i Sverige. Det blev SM-guld i bland annat Versatile Horse och Western Riding, ett flertal silver och brons i Horsemanship, Trail, Reining och Western Riding. 1996 blev jag "Amateur High Point Rider" med hästen Miss Doc Gunsmoke. Jag kvalificerade mig även till "AQHA World Show" i Amateur Trail och Amateur Horsemanship med samma häst. Nu börjar mina elever nå samma nivå på sitt tävlande, 2008 tog elever till mig hand om Guldmedaljen i Open Jr Trail, Silver i Youth Hunt Seat och Brons i Youth Horsemanship och Open Sr Trail.

 1999 gav jag upp min "Amateur licens" och började ge lektioner samt resa runt och ge clinics. Mycket på grund av förfrågningar och påtryckningar från ryttare som ville ha mig som tränare. Jag har ingen formell utbildning som tränare, istället har jag skaffat stor del av mitt kunnande genom att lyssna på och studera andra hästmänniskor. Våren 2002 var jag hos Bob Mayhew i England och jobbade och mellan 2003 och 2005 red jag regelbundet för Sebastien Moine.

Företaget, Unique Performance Horses, startade jag i april 2004.

I januari 2006 åkte jag ner till Schweiz och tränade för Manuela Witt under en period, och har sedan dess ridit regelbundet för henne.

 

Min hemsida heter www.westernridning.com

Uppdaterad: 25 JAN 2013 13:45 Skribent: Sabina Mann

Följ oss gärna på Facebook

 

Våra sponsorer:

 

Fler kommer!

Postadress:
Föreningen Floby Ryttare - Ridsport
Martina Areflykt, Grolanda Stora Risa
52155 Floby

Kontakt:
Tel: 0702831326
E-post: Flobyryttare@sverige...

Se all info