Hoppa till sidans innehåll

Om Isa Hjortsäter


Hjortsäter Equestrian startades 2017 och drivs av Isa Hjortsäter. Verksamheten bedrivs i Grolanda ca 1,5 mil utanför Falköping. Hos oss utbildar vi hopphästar från 3 år och uppåt. Vi bedriver även egen uppfödning i mindre skala.

Jag är 23 år gammal och har tävlat aktivt sedan ponnytiden. På ponnyn Hembys Mimosa blev det framgångar upp till MSVA innan första storhästen köptes in 2010. Det började med hästen Agnes som hoppade 140 som 7-åring. Tre år senare köptes Stenhaga Casorati Bay som gjort mycket bra ifrån sig i unghästchampionaten. Casorati hoppade Breeders Trophy som 5-åring. Året därpå var han felfri i 6-årsklassen i Falsterbo och gick final 135cm i Breeders Trophy. Casorati var felfri och placerad i 135 redan i maj 2014.

I september 2014 började jag arbeta som tävlingsryttare på Tärnö Säteri där jag ansvarade för utbildningen av åtta hästar från 3-8 år gamla. 6-åringarna Chairman’s Girl & Galicia samt 4-åringen Cantino hoppade felfritt i Falsterbo 2015. Chairman’s Girl & Galicia gick sedan även Breeders Trophy final där Chairman’s Girl slutade 7a. I Flyinge hoppade även 5-åriga El Nino. Under året blev det placeringar upp till 140 på hästarna Lourdini och Stenhaga Casorati Bay.

Efter 1,5 år på Tärnö Säteri i Nyköping bar det av till Wolvertem, Belgien. Jag började då arbeta som hemmaryttare åt landslagsryttaren Jonna Ekberg på ett av världens största tävlingsstall, Stephex Stables. Stephex Stables har tagit fram hästar som Cornet D’amour, Creedance, First Class van Eeckelghem, Hickstead, Halifax van het Kluizebos mfl. Under tiden i Belgien var det markarbetet som stod i fokus. Jag red några 140cm på hösten 2016.

2017 var ett uppbyggnadsår för verksamheten. Jag tävlade flertalet mycket lovande unghästar och startade upp till 140cm.

Under 2018 har verksamheten utvecklats och vi har nu endast kvalitetshästar för satsning mot de högsta klasserna i stallet. Vi har tävlat i Falsterbo och deltog med fem hästar på Champion of the Youngsters.http://www.hjortsater.se

Uppdaterad: 01 APR 2019 14:12 Skribent: Sabina Mann
E-post: Adressen Gömd

Följ oss gärna på Facebook

 

Våra sponsorer:

 

Fler kommer!

Postadress:
Föreningen Floby Ryttare - Ridsport
Martina Areflykt, Grolanda Stora Risa
52155 Floby

Kontakt:
Tel: 0702831326
E-post: Flobyryttare@sverige...

Se all info