Hoppa till sidans innehåll

Om Annika Lindström


PRESENTATION 

Mitt namn är Annika Lindström och jag jobbar som dressyrtränare, övrig tid är jag hemma och tar hand om verksamheten som vi bedriver på vår gård.

Har träningar 4 dagar i veckan och sporadiska träningar på övrig tid och helger.  Sommartid har vi även viss läger verksamhet.

 

MOTTO

ALLA KAN BARA VILJAN OCH AMBITIONEN FINNS!

I träningen är grundarbetet väldigt viktigt, när det fungerar är det inga problem att göra grejorna! Sen har man säkerheten att informera om, hur viktigt det är och att det är stora och oförutsägbara krafter man har att göra med.

Jag hjälper till med att lägga upp träning, tävling, foder och allt som hör till ridningen.

För mig är detta jobbet otroligt roligt!  Det gäller att entusiasmera eleverna och få dem att kämpa på! Vilken känsla det är tex när någon lär sig att rida på tygeln efter man har kämpat en längre tid! Det lever man länge på!

 

MERITER

C-tränarexamen i dressyr. Tävlat upp till och med Intermediaire dressyr och utbildat hästar till svår dressyr.

 

BAKGRUND

Är uppväxt med hästar, men började min ridkarriär på Göteborgs Fältrittlubb då den låg mitt i ett bostadsområde inne i Göteborg, var då 10 år, det var lite skillnad förr!  

Min första häst fick jag när jag var 10 år, en fantastisk fjording, som gick både dressyr, hoppning och fälttävlan på LA-nivå!

Därefter köptes ponny nr 2 till mig som skulle vara en hopponny med blev dressyrponny då den var livrädd för att hoppa! Han tävlades på SM nivå och tillhörde B-landslaget ,så han var utomlands och tävlade. Sen såldes han efter att min syster tävlat honom , då var han lite äldre och hade mer rutin och vann därefter Ponny-EM i dressyr!

Sen blev det stor häst, red både hoppning, dressyr och fälttävlan i flera år, men till slut tog dressyren överhand. Har under alla år ridit andras hästar och utbildat dem.

1989 köpte vi gården i Dalum, sen har det rullat på med hästar, utbildning och träningar. Egentligen skulle vi hållit på med champinjonodling men det blev häst istället!

Från början hade jag ett vanligt jobb, arbetade hemma med hästarna och hade träningar, men sen fick jag möjlighet till friår och då tog jag min C-tränarexamen i dressyr. Det var otroligt roligt och nyttigt!

Sen tog jag tjänstledigt för att utveckla rörelsen och det har gått fantastiskt bra! Har träningar 4 dagar i veckan och sporadiska träningar på övrig tid och helger.  Sommartid har vi även viss lägerverksamhet.

Själv har jag tävlat upp tom Intermediaire dressyr och utbildat hästar till svår dressyr, har tränat och tävlat sen jag var 10 år.

 

 

Uppdaterad: 25 NOV 2014 21:44 Skribent: Sabina Mann

Följ oss gärna på Facebook

 

Våra sponsorer:

 

Fler kommer!

Postadress:
Föreningen Floby Ryttare - Ridsport
Martina Areflykt, Grolanda Stora Risa
52155 Floby

Kontakt:
Tel: 0702831326
E-post: Flobyryttare@sverige...

Se all info